10 мільйонів на громадський центр у Варшаві: чим особливий інноваційний проект?

В останні роки популярний район у Варшаві Урсус переживає динамічний розвиток відразу у декількох напрямках: культура, інфраструктура, освіта, охорона здоров’я тощо. У 2017 році було прийнято рішення побудувати новий громадський центр у Варшаві, який буде відповідати ідеї сталого розвитку столиці і надавати місцевим жителям ще більше можливостей для проведення цікавого дозвілля. Центр втілив у життя вдале рішення об’єднати місце для відпочинку та роботи, а завдяки численним архітектурним рішенням він дозволяє людям з обмеженими можливостями отримати всі послуги нарівні з іншими соціальними групами. Громадський центр в Урсусі побудований за останнім словом техніки, адже з міського бюджету на інноваційний проект було виділено 10 мільйонів злотих, пише warsaw-trend.eu.

Офіс для фрілансерів, галерея та майстерня: головні переваги центру

Громадський центр вартістю у 10 мільйонів злотих, на думку мера столиці, став особливим місцем на карті Урсуса. В першу чергу він унікальний тим, що дає багато можливостей жителям міста із різними потребами та захопленнями. 

На першому поверсі закладу є все для любителів творчості та мистецтва. Картинна галерея, музичний клуб, арт-простір для художників, актова зала – все це у розпорядженні містян та гостей столиці. Іноді до центру приходять учні художніх шкіл столиці або аматорські творчі колективи, щоб провести репетицію або зайнятися улюбленою справою у спокійній атмосфері стильного центру. Актова зала розрахована на 350 осіб і сцена має усе необхідне технічне обладнання. Також там можна відвідати студію звукозапису та творчі майстерні для дітей та дорослих. 

На другому поверсі розташовуються адмінстративні приміщення, універсальна зала для репетицій або художніх виступів, та кафе, де можна пообідати та попрацювати. Громадський центр в Урсусі став не лише місцем, куди приходять творчо розвиватися варшав’яни, але й своєрідним офісом для фрілансерів. Стильний дизайн та всі необхідні технології дозволяють людям на віддаленій роботі працювати у центрі необмежену кількість часу протягом дня. Також на другому поверсі закладу є великий, світлий хол з виходом у зимовий сад, де також є місця для роботи або відпочинку. 

Місцева влада розповіла, що інноваційний проект був створений з важливою метою – об’єднати варшав’ян та гостей столиці, щоб кожен міг почувати себе комфортно у колі людей, які мають спільні інтереси. 

Дизайн та архітектура закладу

Усього у громадському центрі в Урсусі можуть одночасно перебувати до 3,5 тисячі осіб. Двоповерхова споруда була спроектована таким чином, щоб гармонійно вписуватися у постіндустріальну архітектуру району. Основна ідея проектувальників центру полягала в тому, щоб створити об’єкт, який працював би як центр популяризації культури та локальне місце інтеграції. Проект був реалізований без архітектурних бар’єрів, проте неслизька підлога, ліфти та просторі проходи будуть зручними не лише для людей з обмеженими можливостями, але й для будь-якого відвідувача центру. 

Крім того, варшавський інноваційний проект підтримує еко-свідомий підхід до усіх сфер нашого життя. У закладі використовуються відновлювальні джерела електроенергії, наприклад, фотоелектричні пристрої на даху. Дощова вода, що накопичується у спеціальних резервуарах, використовується для поливу рослин на території центру. Також у громадському центрі встановлені спеціальні фільтри, які допомагають очищати дощову воду так, щоб її можна було використовувати для миття рук та інших побутових потреб. Це допоможе зберегти безліч ресурсів. 

Громадський центр в Урсусі закриває безліч потреб, серед яких бажання змінити локацію для роботи, знайти нові знайомства та реалізувати свій талант. 

Comments

.,.,.,.